Varukorg (0)

3500,00 kvar till fri frakt

Fri frakt!

Vi erbjuder fri frakt vid order med totalsumma över 3500.00

Totalt

Exkl. moms

Gå till kassan

Bra tillfällen att komma igång

Hur kommer jag igång?

Det kan vara svårt att hitta tiden till att sätta sig in i något nytt. För att göra det enklare har vi samlat sju tips på när det är bra tillfällen att komma igång med Farmers First Underhåll. Nedan några exempel på att göra det enklare att komma igång.

På den här sidan kan du läsa:
  • Maskinen som går varje dag
  • Underhållet som kan göras rutinmässigt
  • Den årliga servicen
  • Maskinen som aldrig får stanna
  • Ta hjälp av den maskinintresserade
  • Vid inköp av en ny maskin
  • När du ska lära upp en ny kollega

Maskin eller redskap som går varje dag

Att börja med att lägga upp ett veckounderhåll för denna maskin skulle möjliggöra att den håller längre och inte minskar lite snabbt i värde. Bestäm en veckodag när det ska göras. Du blir påmind om att det ska göras, vad du bestämt ska göras och kan följa att det blivit gjort. Lägg upp maskin och underhållsplan idag, och berika aktiviteterna samtidigt som du gör underhållet imorgon. Om du tar foton direkt på maskinen behöver du inte ens ta fram manualen.
Hjullastare
Utfodring i kostall

När underhållet är enkelt och kan göras rutinmässig

Underhållet vid exempelvis inomgårdsutrustning såsom utfodring och utgödsling går kanske i många fall på rutin och ansvaras för av en person. Det gör jobbet enklare när underhållsplanen ska tas fram eftersom man redan vet vad man gör, och genom att ha underhållet i appen är det enklare att lämna över ansvaret till en kollega. Lägg upp utrustningen och gör underhållsplanen nu så att du kan lämna över ansvaret och vara säker på att rätt saker blir gjorda. Och har ni samägda maskiner blir samarbetet lättare om ni har kommit överens om en underhållsplan och kan se att alla sköter underhållet.

När du gör den årliga servicen

När du eller serviceverkstaden ändå är igång med den årliga servicen är det ett perfekt läge att lägga upp underhållsplanen, då får du två saker gjort under samma tillfälle. Du får förutom en maskin som fått rätt årlig service en bra servicebok som visar att de stora servicetillfällena är utförda på rätt sätt och i rätt tid.
Årlig service i verkstad
Tröska som skördar

Maskinen som aldrig får stanna

Det finns ett antal maskiner, exempelvis balpressen och tröskan, som drar med sig stora förluster om de skulle stanna. En sån maskin är extra viktig att sköta det förebyggande underhållet på så att man kan undvika värdeminskningar eller att skörden förstörs. Starta med att lägga upp intervallen före och efter säsong så att du säkerställer att maskinen är redo.

Ta hjälp av den maskinintresserade

Finns det någon på gården som har lite extra intresse av maskiner? Ett uppdrag att börja lägga upp underhållsplaner blir kanske extra motiverande. Om det inte finns någon på gården så prata med din favoritmekaniker. Att ta hjälp för att komma igång lönar sig.
Maskinintresserad i traktor
Maskinköp

Vid inköp av en ny maskin

Passa på att fråga din verkstad om att ta fram en underhållsplan till din nya maskin innan det är dags att börja köra med den. På så sätt kommer du igång från maskinens första timme och kan logga allt underhåll direkt.

När du ska lära upp en ny kollega

Ett bra tillfälle att komma igång är när du ändå behöver lära upp en ny kollega. Antingen sätter du upp underhållsplanen och berikar den så att du använder Farmers First Underhåll som dokumentation för den nya kollegan, eller så får ni underhållsplanen på plats som en del av upplärningen.
Ny kollega introduktion