hero-image

DrainMaster DM150 GKB

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

1 020 300 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Denna version av DrainMaster 150 levereras i sitt standardutförande med ett extra tillval. I utrustningen ingår bland annat:
• 5 ballongdäck minskar marktrycket vid arbete
• HD-kit med slitstarkare knivar

Listpris denna konfiguration

1 020 300,00 kr

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

- Har du en gräsyta, idrottsplats eller golfbana där ytvatten ställer till problem?
- Förblir spelytan blöt för länge, vilket gör att du misslyckas med att uppnå önskade speltimmar?
- Har du brist på tid eller saknar du budget för att genomgå en totalrenovering?

Drainmaster den ultimata maskinen för att hantera dessa problem.
Drainmastern har befunnit sig under kontinuerlig utveckling sedan 1985. Genom åren så har konceptet förfinats ytterligare. Systematiken är utformad för att förbättra och påskynda dräneringen av ytvatten, vilket ökar stabiliteten och kvaliteten på gräsytan.

GKB:s Drainmaster har roterande knivar som Vertikalskär 4cm breda skåror med ett Djup ner till 23cm.
Materialet som skurits bort transporteras via ett transportband och ner i exempelvis ett släp och kan senare användas som dressningsjord.
Samtidigt som maskinen vertikalskär fyller den i dräneringsskårorna med sand och ballongdäcken på Drainmastern trycker till toppen av dräneringen för minimala skador på ytan.

Resultatet från Drainmastern?
Efter några veckor växer gräset över sandremsorna igen. På så sätt ökar du spelkapaciteten på gräsytan och minimerar framtida spelskador.
-Nu kommer din gräsyta att fungera i många år framöver!

För ett optimalt resultat, kan man välja att arbeta med kombinationen med Combinatorn, så blir din gräsyta garanterat snygg och jämn.

Specifikation
 • 2 eller 3 parallella knivar (med en total arbetsbredd på antingen 85 cm eller 150 cm).
 • Arbetsdjup på inte mindre än 23 cm.
 • 1x dubbelverkande hydraulisk ventil för djupreglering/ledad dragstång.
 • 2x dubbelverkande hydrauliska ventiler för sidhjul och hjulset.

Egenskaper

Drainmaster Knivblad

Drainmaster Knivblad

 • Knivarna är tillverkade i karbonstål med tungstensspets.
 • Knivbladsbredd: 4 cm.
 • Max arbetsdjup: 23 cm.
 • Tre sektioner knivar med en total arbetsbredd av 150 cm.
 • Det organiska materialet kastas upp på ett transportband för uppsamling.

Drainmaster Hydraulik och Sandbehållare

 • Transportbandet styrs från hytten.
 • Knivrotorn styrs från hytten med växellådan.
 • Doseringsventilerna för mängden sand styrs från hytten.
Sandbehållarens kapacitet är 4 m³, och bakom maskinen är fem ballongdäck monterade för att jämna till sanden och minska marktrycket vid arbete.
Drainmaster Hydraulik och Sandbehållare
Drainmaster Resultat

Drainmaster Resultat

GKB Drainmaster lanserades i sin första version 1985, sedan dess har den ständigt uppdaterats och den solida byggkvaliteten hos denna maskin garanterar många års njutning.
Resultatet efter arbete med GKB Drainmaster är jämn dosering utav sand på hela djupet av din slitsdränering

Drainmaster Tillval

Som Tillval till GKB Drainmaster finns ett heavy duty-kit med slitstarkare knivar.
Drainmaster Tillval
Användarens val!

Användarens val!

GKB utvecklar robusta och pålitliga maskiner med fokus på användaren. GKB:s egen stora entreprenadverksamhet är själva användaren av maskinerna.

GKB har alltså egen riktig och lång erfarenhet som användare av alla maskiner de producerar, GKB vet därför vad användaren som utför arbetet behöver för att kunna göra ett bra jobb och samtidigt arbeta säkert och effektivt.

GKB:s slogan: The Worker is King "Arbetaren är kung".

Detta är viktigt för GKB:
-Först då man förstår användaren och ”arbetaren” så kan man utveckla och konstruera maskiner som levererar det som användaren förväntar sig.

Hållbarhet

GKB känner starkt för hållbarhet, som ett familjeägt företag siktar de på en hållbar företagsverksamhet med positiva framtidsutsikter.
Att de inte bara är tomma ord blir tydligt när man förstår att de producerar sina maskiner i en 100% EnergiNeutral Produktion.
Hållbarhet är också mycket viktigt under utvecklingen av maskinerna.
De utvecklar maskinerna utifrån den erfarenhet de har etablerat från sin egen entreprenadsdivision.
Varje GKB produkt måste uppfylla de höga kvalitetskrav som GKB Entreprenadsdivision ställer: En hållbar, pålitlig och robust maskin (som är viktig även för din verksamhet).
Eftersom GKB:s egen Entreprenadsdivision är vana att hantera denna typ av maskiner och är djupt involverade i hela utvecklingsprocessen, så kan du också förvänta dig användarvänliga högkvalitativa produkter från GKB Machines*.

*GKB Machines är en del av GKB Group.
Sedan 1985 är GKB Machines (separat division) engagerade i utvecklingen av innovativa och hållbara underhållsmaskiner för parker, idrottsplatser och golfbanor.
Hållbarhet

Specifikation

  Dränering

 • Arbetsbredd 1500 mm
 • Arbetsdjup 0-230 mm
 • Volym behållare 4000 l
 • PTO effektbehov >120 hkr
 • Behov krypväxel
 • Tillkoppling Bogserögla
 • Behov hydraulventiler traktor 3xDA

Media

Om tillverkaren

GKB Machines är en del av GKB Group. Sedan 1985 är GKB Machines, som en separat division, engagerad i utvecklingen av innovativa underhållsmaskiner för idrottsplaner.

GKB Machines känner starkt för hållbarhet, som ett familjeägt företag siktar de på ett hållbart företag med positiva framtidsutsikter. Att de inte bara håller sig till ord framgår av det faktum att de producerar maskinerna energineutrala.

Hållbarhet är också mycket viktigt under utvecklingen av maskinerna. GKB utvecklar maskinerna utifrån den erfarenhet de har etablerat från sin entreprenörsdivision. Varje GKB-maskin måste uppfylla de höga kvalitetskrav som de ställer. En hållbar, pålitlig och robust maskin är grunden för din verksamhet. Eftersom deras entreprenörsavdelning är van vid att ha den här typen av maskiner kan du också förvänta dig detta från GKB.

"The Worker is King"
Maskinerna som GKB utvecklar är pålitliga, robusta maskiner. Det faktum att de fortfarande arbetar med maskinerna är anledningen till att de håller så hög kvalitet och användarvönlighet. GKB vet vad personen som utför arbetet kräver för att allt ska fungera på ett bra och effektivt sätt. Därför använder de en ny slogan: "The Worker is King". Detta är viktigt, eftersom maskinen bara på detta sätt kan leverera sportplaner som ser bra ut.