Varukorg (0)

3500,00 kvar till fri frakt

Fri frakt!

Vi erbjuder fri frakt vid order med totalsumma över 3500.00

Totalt

Exkl. moms

Gå till kassan
Brandsläckare Pulver, 12 kg, 55A 233B C
8957302-Tabell.jpg
8957302-Tabell-2.jpg

Brandsläckare Pulver, 12 kg, 55A 233B C

Art.nr: F01177811

DAFO

Leveranstid: 5-7 Dagar

917,00 kr

Exkl. moms

Observera anpassad leveranskvantitet

Rejäl och tillförlitlig konstruktion
Brandsläckaren är tillverkad och godkänd enligt den europeiska standarden för brandsläckare SS EN 3. Behållaren är av stål, lackerad med slagtålig epoxylack. Brandsläckaren är försedd med en mässingsventil. Bärhandtag och avtryckare är tillverkade i lackerad metall. En kraftig och lättåtkomlig säkring spärrar mot vådautlösning. Släckarna är fyllda med brandsläckningspulver och trycksatta med kvävgas. Laddningstrycket övervakas med en lättavläst manometer. För alla släckare finns en kraftig fordonshållare och olika typer av skyddsskåp som tillbehör.

Pulver har bäst släckeffekt
Pulver är det släckmedel som har högst släckeffekt och är mest kostnadseffektivt. Det släcker brand på tre sätt:
  1. Kedjereaktionen i branden stoppas. Pulvret binder upp de fria radikalerna och stoppar fortsatt förbränning.
  2. Pulverkristallerna smälter och bildar en glasyr på det brinnande ämnet. Det hindrar effektivt återantändning.
  3. Pulvret kyler branden. Det åtgår energi när pulvret bryts ner och smälter.

Pulver är det mest mångsidiga släckmedlet. Det ger ett utmärkt skydd vid varje slag av brandtillbud. Pulver är det enda släckmedel som är klassat för samtliga brandtyper:
  • A Fibrösa material som trä, tyg och papper
  • B Vätskor och plaster som bensin och olja
  • C Gaser t.ex stadsgas, gasol

Släckaren kan användas mot elektrisk utrustning eftersom släckmedlet inte leder ström. Pulver-släckarna är köldbeständiga och kan vara placerade utomhus även vintertid.

Primex pulversläckare ger ett effektivt skydd vid varje brandtillbud. Pulver är det mest mångsidiga och effektiva släckmedlet. Det släcker brand i såväl fibrösa ämnen som i plaster, vätskor och gaser samt i elektrisk utrustning. Släckaren har en robust och tålig konstruktion som gör att den lämpar sig för placering även utomhus och i andra krävande miljöer. Den är försedd med en flerspråkig etikett. Släckaren finns i 2 och 6 kg storlek, och är godkänd av myndigheter och försäkringsbolag för många olika användningsområden.

Många användningsområden
Lämpliga användningsområden är på fordon och fartyg samt i lantgårdar, verkstäder och förråd. Den enkla hanteringen gör den också lämplig för privatpersoner i lägenheter, villor och fritidshus. 6 kg släckaren uppfyller försäkringsbolagens krav för jordbrukstraktorer och anläggningsmaskiner. Släckarna används också på fordon som transporterar farligt gods. De uppfyller ADR-reglerna från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Enkel hantering
Släckarna är lätta att hantera eftersom man både bär apparaten och sköter start och avstängning med samma hand. De har ett stadigt bärhandtag och en kraftig avtryckare för öppning och stängning av ventilen. 2 kg släckaren har som standard munstycket monterat direkt i ventilen. De större modellerna har en rejält tilltagen slang som gör att man lätt kan arbeta med strålen och sprida pulvret över stora ytor. Som tillbehör finns även slang till 2 kg släckaren.

Flerspråkig etikett
Samtliga Permalex brandsläckare är försedda med etikett på svenska, norska, finska och engelska. Det underlättar marknadsföringen och ökar säkerheten i flerspråkiga miljöer.
Effektklass 55A 233B C
Funktionstemperatur -30 till +60 ºC
Fyllningstryck 14 bar
Kastlängd 5-8 m
Pulverinnehåll 12 kg
Pulvertyp Gel ABC
Tömningstid 26 sek
Utlopp Slang
Vikt laddad 18 kg
Bredd inklusive handtag 235 mm
Diameter på behållare 185 mm
Djup inklusive hållare 195 mm
Höjd inklusive ventil 670 mm
Godkännande & specifikation CE, SS-EN3